Wie zijn Jordy & Nick

Mijn naam is Jordy Hilbink, geboren in 1991, van huis uit sport – en bewegings coördinator. In het verleden ben ik 10 jaar lang internationaal actief geweest in de badmintonsport.

Sport is mijn passie en de basis daarvoor werd gelegd aan het CIOS in Arnhem. Na deze studie te hebben afgerond heb ik mij verder bekwaamd als internationaal erkend personal trainer NASM (National Academy of Sports Medicine).Jordy Hilbink badminton clinics

Doordat ik op 16 jarige leeftijd al uit huis ben vertrokken om op nationaal sportcentrum Papendal twee keer per dag te trainen en alles te geven voor het topsport leven. Ben ik daar na vijf jaar te hebben gewoond, vertrokken naar Denemarken om mijzelf op een nog hoger niveau uit te dagen. Hier heb ik o.l.v. topcoach Michael Kjeldsen getraind in zijn internationale badminton Academy. Mede door zijn technische en tactisch benadering van het spelletje, ben ik anders gaan kijken naar badminton.

Na drie jaar kwam er een eind aan het buitenlandse avontuur. Michael ging verhuizen en was dus genoodzaakt om zijn Academy te sluiten. Net op dat moment ging Dicky Palyama zijn eigen Academy starten in Alphen aan den Rijn. Hier ben ik naartoe verhuist en na een half jaar te hebben getraind in Alphen, heb ik besloten om mijn topsport carrière te beëindigen. De hoofd reden hiervoor is dat de resultaten uitbleven.

Nu focus ik mijzelf op het training geven van talentvolle spelers en mensen die enthousiast zijn over het spelletje badminton. Dit doe ik zo´n 30 uur in de week en daarnaast geef ik personal training en begeleidt ik mensen naar een gezondere levensstijl. Dit alles doe ik met mijn eigen bedrijf onder de naam: Hilbink Personal Training.

Samen met Nick heb ik al heel wat badminton clinics mogen verzorgen voor Verenigingen, instellingen en bedrijven. Wij vinden het belangrijk dat de badmintonsport op een positieve manier gepromoot wordt en hopen met deze clinics een steentje bij te dragen aan het imago van top badminton.

Nick Fransman

Mijn naam is Nick Fransman, 24 jaar, en ben badminton International, actief in het mannenenkelspel. Ook studeer ik HBO Commerciële Economie en hoop ik in de zomer van 2017 af te studeren.

Mijn huidige ranking in het mannen enkelspel (september 2016): Nederlandse ranking 1, Wereldranking 104.

Nick Fransman badminton clinicsIn zomer 2007 kwam ik op 15-jarige leeftijd op Papendal in Arnhem wonen om daar full-time te trainen onder leiding van de badmintonbond en om daar in Arnhem mijn VWO af te ronden. Na 6 jaar kwam hier een eind aan en toen ben ik verhuisd naar Praag in Tsjechië om daar te gaan trainen onder leiding van 9-voudig Nederlands kampioen Dicky Palyama.

Weer 1,5 jaar later, in mei 2015, kwam ook hier een eind aan toen Palyama zijn trainings academie naar Nederland in  Alphen aan den Rijn verplaatste. Nu train ik nog steeds in Alphen en combineer ik dit dus met internationale toernooien, competitie in de hoogste Duitse Bundesliga en mijn HBO Studie Commerciële Economie. 

Ik heb in april het EK 2016 in Frankrijk gespeeld en haalde hier de 3e ronde (laatste 16 spelers) in het mannenenkelspel. Dit smaakte naar meer. Ik hoop nog vele EK’s en WK’s te mogen spelen en uiteindelijk mee te mogen doen aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Samen met Jordy heb ik al vele clinics verzorgd voor verenigingen, bedrijven en instellingen en wij hopen het imago van de badmintonsport een boost te kunnen geven. We hopen jullie enthousiast te maken en te inspireren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *