Eerste (internationale) clinic zit erop

De eerste clinic van Lester Oey en Jordy Hilbink zit erop, afgelopen zaterdag 17 april werd er voor het eerst een aftrap gedaan. Het was voor de heren extra spannend omdat het ook nog een internationale clinic was. En wel bij onze zuid buren, in het prachtige Neerpelt. Waar de vereniging badminton oefenmeesters een heel weekend konden proeven van de trainingen van oud wereld kampioen Lee Jae Bok. Kennis konden maken met de ‘shuttlecock launcer’. Een apparaat waar je de shuttles in doet en schiet deze op de plek waar je ze wilt hebben. De clinic van Lester & Jordy en nog veel meer dingen wat met badminton te maken had. Dit allemaal was gedaan omdat de vereniging VBO het 40 jarige jubileum vierde. Dus er werd groots uitgepakt!

De clinic starte om 19:00 uur en duurde een uur lang. Alle trainers waren vol enthousiast over het eerste optreden van beide heren. Lester en Jordy begonnen met wat spectaculaire smashes, die ze in een oefenvorm verwerkte waarbij ook de trainers van het VBO hun talenten konden laten zien. Daarna werd er een stukje ‘gekokerd’ voor de mensen die het begrip niet kennen. Je hebt een rij shuttle van … in je hand en speelt in ons geval zo snel mogelijk de shuttle rond. De tegenstander probeert alles zo goed en zo snel mogelijk terug te spelen. Uiteraard werden hier ook weer trainers gevraagd of zei het wilden proberen. Zowel aangeven, als lopen. Vervolgens werd er een demo wedstrijd gespeeld tussen beide heren, Lester & Jordy. Het werd zo professioneel mogelijk aangepakt en dus waren er lijnrechters en een scheidrechter nodig. Nadat de dappere vrijwilligers zich hadden gemeld. Werd er gespeeld om de volle eer. Geen van beide spelers wou verliezen en streden voor elk punt. Uiteindelijk was Lester die aan het langste eind trok en won met de score van 11-9. Een hartelijk applaus was de trofee die Lester mee naar huis kon nemen. Als laatst werd er een spel met alle trainers gespeeld. Lester & Jordy hadden allebei een baan met tegenstanders. Deze tegenstanders hoorden allemaal bij elkaar en moesten zorgen dat Lester en Jordy af gingen. Iedereen had 1 punt behalve Lester en Jordy die hadden allebei 3 punten. Zodra Lester en Jordy geen punten meer hadden mochten alle trainers 1 opdracht verzinnen voor de 2. Helaas is het de trainers niet gelukt, om beide mannen af te krijgen. Want ze hadden Lester en Jordy graag een paar rondes om het sportcomplex zien rennen. De foto’s van de VBO clinic volgen snel.

Al met al was het dus een zeer geslaagde clinic. Na afloop hebben we wat nieuwe opdrachten binnen gekregen. Dus wellicht zien jullie Lester en Jordy snel terug op jullie vereniging. Voor boekingen of meer informatie. Mailt u naar Jordy-hilbink@hetnet.nl.

Sportmanagement Hilbink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *