Badminton clinic voor BC Staphorst

Badminton clinic BC StaphorstAfgelopen vrijdag 23 juni werd er door de badmintonclub uit Staphorst een badminton clinic georganiseerd voor de jeugd. Om 18:00 uur werden Jordy en Nick voorgesteld door de badmintonclub alvorens zij het stokje overnamen en begonnen met een kleine introductie van zichzelf.

O.l.v. Jordy werden de spelers op een speelse wijze warm gemaakt doormiddel van een aantal warming-up oefeningen. Omdat het in de hal best benauwd was, was iedereen snel warm en konden we binnen no-time beginnen aan de eerste oefeningen.

Wat basis slagen zoals de lob, drop, clear en het racket vaardigheid werden onder handen genomen. Duidelijke uitleg waarbij Nick en Jordy exact vertelde hoe je een slag moet slaan en hoe je hierbij je grip vasthoudt. Natuurlijk mochten de spelers dit allemaal zelf ervaren en gingen beide mannen rondlopen om hier en daar wat aanwijzingen te geven.

Badminton clinic BC StaphorstNa een uur lang intensief bezig te zijn geweest hebben Nick en Jordy een aantal ´multifeeding´ oefeningen laten zien die zij zelf veel doen. Deze bestonden uit een aantal snelheid vormen, vastheid slagen en jump smashes. Uiteraard kregen de spelers ook hier de gelegenheid om deze oefeningen zelf te ervaren.

Als afsluiting hebben Nick en Jordy een demonstratie wedstrijd tegen elkaar gespeeld, met officiële lijn en scheidsrechters. Deze bestonden uiteraard uit spelers van de badmintonclub Staphorst.

Nick en Jordy willen iedereen bedanken en hopen in de nabije toekomst weer een leuke badminton clinic voor de vereniging te mogen verzorgen.

Tot ziens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *