Badminton clinic voor BC The Backhands

Badminton clinic Jordy en Nick introAfgelopen dinsdag 6 september net na de zomer vakantie reisde Nick Fransman en Jordy Hilbink af naar het Flevolandse Ermelo. Badminton club The Backhands had deze datum al een aantal maanden geleden vastgezet voor een clinic van de twee spelers.

badminton clinic Jordy en Nick warming upDe clinic begon om 20:00 uur, net voordat het Nederlands elftal tegen Zweden moest aantreden voor hun kwalificatie wedstrijd voor het WK. Gelukkig hield deze voetbalwedstrijd de enthousiaste badminton liefhebbers er niet van om niet op te komen dagen. In tegendeel, er kwamen maar liefst 100-150 mensen op de clinic af.

badminton clinic Jordy en Nick warming up reactievermogenNa een korte introductie van de mannen werd al snel duidelijk dat er gewerkt moest gaan worden. De rackets konden aan de kant en een gezamenlijke warming up werd gegeven o.l.v. Jordy. Op een speelse wijze werd het reactievermogen van de deelnemers meerdere malen getest.

Vervolgens werden er verschillende oefeningen gedemonstreerd door de jongens, waarbij alle slagen en focuspunten behandeld werden. ´Het blijft leuk om te zien hoe mensen reageren als ze kennismaken met badminton op hoog niveau´ Zei Hilbink.

Badminton clinic Jordy en Nick demowedstrijd met deelnemersNa ongeveer 45 minuten waren alle oefeningen behandeld en werden er banken neergezet rondom het ´centercourt´. De deelnemers hadden nu de mogelijkheid om onder het genot van wat drinken, te kijken hoe beide spelers zelf elke dag trainen. Hierbij werden oefeningen gedemonstreerd die de meeste deelnemers nog niet eerder hadden gezien.

Badminton clinic Jordy en Nick afsluitingOp het eind werd er uiteraard nog een demonstratie wedstrijd gegeven wat resulteerde in het nodige  duik en vliegwerk van beide mannen. Het publiek werd erbij betrokken, de sfeer was uitstekend en er werd na de hand nog veel nagepraat over deze succesvolle clinic.

Wilt u ook een clinic voor uw vereniging of bedrijf. Dat kan! Stuur een mail naar hilbinksportstraining@gmail.com en u ontvangt z.s.m. een offerte met de mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *