Olympische sportdag Dordrecht

Wat een happening, een Olympische sportdag voor alle scholen uit de omgeving Dordrecht. Een heel mooi initiatief van de gemeente Dordrecht en het sportbedrijf.

Afgelopen donderdag en vrijdag zijn de Olympische spelen voor 2 dagen naar Dordrecht toegehaald. De kinderen van groep 6 en 7 op de basisschool hebben kennis kunnen maken met bijna alle Olympische sporten. De gehele openingsceremonie als de afsluiting werd zelfs tot de kleinste detail nagebootst zoals bij de echte Olympische spelen.

Voor de badminton clinics mochten Jacco Arends en Jordy Hilbink de kinderen op een leuke manier laten kennis maken met deze Olympische sport. Al snel werd de kinderen duidelijk dat het meer is dan alleen maar een pluimpje hoog houden op de camping. Want toen de twee Nederlandse spelers lieten zien waarom zij naar de Olympische spelen willen, keken de kinderen vanuit hele andere ooghoeken naar de sport.

Met zulke clinics hoop je natuurlijk altijd dat je een ander beeld weet te schetsen van wat iedereen in gedachte heeft van badminton’ Zei Jacco op het einde van de dag.

We hopen dat alle kinderen een leuke dag hebben gehad en dat ze geïnspireerd zijn geraakt door de vele Olympische clinics die werden aangeboden’ aldus de woordvoerder van de organisatie.

Management Hilbink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *