Sportdag Oosterhout

Voor de scholen begint al bijna de zomervakantie, maar dat begint natuurlijk niet eerder voordat er een sportdag georganiseerd is voor alle klassen van de middelbare school. In het plaatsje Oosterhout hebben sommige scholen flink uitgepakt om verschillende clinics te organiseren voor de leerlingen. Jordy Hilbink en Nick Fransman mochten beide donderdag 7 juni voor 4 verschillende klassen een aantal clinics verzorgen. Doordat het een sportdag is en geen badminton vereniging, wilde beide heren de basis van het prachtige spelletje overbrengen.

Volgens Fransman en Hilbink is dat prima gelukt want na de elke clinic kregen ze te horen van de leerlingen dat het heel anders eruit ziet wat de heren deden dan op de camping. ‘wij tellen altijd hoevaak we het pluimpje hoog kunnen houden op de camping’ Na het optreden van de twee selectie spelers, hebben de leerlingen een heel ander beeld van de sport gekregen.’woow, dit gaat nog eens snel’ Hopelijk krijgt badminton weer wat meer naam zoals in 2004, toen Mia Audina een zilveren plak binnen sleepte voor Nederland. De eerste stap is inmiddels gezet doordat Yao Jie  zich heeft geplaatst voor de spelen van aankomend jaar in London.

Management Hilbink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *