Clinic BC takkenbosse groot succes

Op zaterdag 27 november was het weer zover voor het duo Lester Oey en Jordy Hilbink. Een clinic voor badminton vereniging de Takkenbosse was een succes. Met meer als 25 deelnemers en 4 badminton banen, was het aantal deelnemers meer dan gehoopt. Maar ondanks deze gezellige drukte, kon er volop getraind, gekeken en geouwehoerd worden met Lester en Jordy. De clinic begon zoals gewoonlijk met een warming-up. Deze werd op speelsgewijs geleid door Jordy. En gelijk vanaf de eerste oefening, zag je dat de deelnemers razend enthousiast waren. Vervolgens door de warming-up afgebeuld te zijn. Zijn Lester en Jordy verder gegaan met een stukje voetenwerk. Na wat technische uitleg over het efficiënt lopen over de baan, van Lester. Gingen de deelnemers aan de slag met de loopoefeningen. Na wat aanpassingen bij sommige spelers te hebben gedaan, zag het er al een stuk beter uit, dan toen we begonnen met de oefening. Tussendoor even wat gedronken met zijn allen, om vervolgens verder te gaan met wat basistechnieken. Deze hebben we in een wedstrijdvormpje verwerkt en de verliezers moesten een opdracht doen. Deze opdracht mochten de winnaars verzinnen. Wat soms wel eens heeft geleid tot 10 rondjes rond de sporthal rennen. Maar gelukkig waren Lester en Jordy er om te zeggen, dat dat niet ging gebeuren haha. Zo snel als de tijd kan gaan, was het laatste onderdeel, van de 2 uur durende clinic alweer in zicht. Een demonstratie wedstrijd van Lester en Jordy was een feit. En niet zomaar een wedstrijd. De jongens hadden natuurlijk een aantal lijnrechters en een scheidsrechter nodig, om het spel te leiden. Er werden deelnemers van de clinic gevraagd of ze wilden komen assisteren. Uiteindelijk waren er 4 lijnrechters en 2 scheidsrechters. De wedstrijd kon beginnen. Na een voorsprong van Jordy op Lester, van 7-4. Waren er een aantal ballen die in het voordeel van Jordy werden beslist. (deze waren in het voordeel van Lester, maar de lijnrechter en Jordy waren het daar niet mee eens). Het publiek was duidelijk toen voor Lester. En je kon merken dat Lester groeide in zijn spel. een goeie ‘come back’ van een aantal goeie uitspeel ballen van Lester, bracht de stand al snel op 9-9. Het publiek genoot en Lester en Jordy waren vanaf punt 1 vijanden van elkaar op de baan. Uiteindelijk door een hele mooie lange rally van beide spelers, werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Jordy. Het laatste onderdeel van de clinic zat eraan te komen. De deelnemers mochten het nu op gaan nemen tegen de 2 Nederlandse spelers. Er werden 2 groepen gemaakt en de helft van de groep ging naar Lester en de andere helft ging naar Jordy. Lester en Jordy stonden allebei alleen en de spelers mochten steeds 1 keer slaan en achteraan bij hun eigen team gaan aansluiten. Uiteindelijk bleven er 2 spelers over. Die gingen een partij tegen Jordy en Lester spelen, tot de 3 punten. Robbie had zelfs van Jordy gewonnen en kreeg na afloop van de clinic een echt Nederlands Yonex shirt, die Lester en Jordy dragen bij internationale toernooien. Ook bij Lester was er een winnares en kreeg exact hetzelfde. Het was 15:00 uur en de tijd zat erop. Lester en Jordy hebben de organisatie en de deelnemers bedankt, voor deze ontzettende leuke middag. Maar dat was nog niet alles, Lester ne Jordy werden verrast door de organisatie door 2 leuke cadeaus. Een lekkere chocolade letter en een t-shirt van hun vereniging BC de Takkenbosse, met alle deelnemers hun handtekening erop. Wat een super verrassing voor Lester en Jordy. Erg leuk! Na de clinic bleven Lester en Jordy nog even voor een foto en handtekeningen sessie. En nog heel even, om met een aantal spelers over te slaan. Al met al een hele leuke en verassende clinic. Voor de foto’s zie album foto’s.

Met sportieve groeten,

Management Hilbink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *