Badminton Clinic BC Alouette

Badminton Clinic BC AlouetteDoordat BC Alouette een trainingsweekend had ingepland op zaterdag 2 en zondag 3 september mochten Vincent de Vries en Jordy Hilbink een badminton clinic verzorgen voor deze enthousiaste spelers. Na een korte introductie van beide heren, werd al snel overgegaan tot een demonstratiewedstrijd.

Onder leiding van lijnrechters uit het publiek en een scheidsrechter werden er mooie rally´s gespeeld. Van beide kanten werden er soms prachtige smashes op de lijn geslagen. En met het nodige duik en vliegwerk konden de mannen deze regelmatig nog goed terug retourneren.

Badminton Clinic BC AlouetteTussen de wedstrijd door mochten spelers uit het publiek een aantal punten spelen tegen beide spelers. Dit om ze te laten proeven hoe het is om tegen een speler te spelen op eredivisie niveau.

Iedereen was razend enthousiast en wilde een paar punten afsnoepen van Vincent en Jordy.

Na een uur te hebben gespeeld was het alweer tijd en werd iedereen vriendelijk bedankt voor hun inzet en enthousiasme.

Hopelijk tot een volgende keer!

Badminton clinic voor BC Staphorst

Badminton clinic BC StaphorstAfgelopen vrijdag 23 juni werd er door de badmintonclub uit Staphorst een badminton clinic georganiseerd voor de jeugd. Om 18:00 uur werden Jordy en Nick voorgesteld door de badmintonclub alvorens zij het stokje overnamen en begonnen met een kleine introductie van zichzelf.

O.l.v. Jordy werden de spelers op een speelse wijze warm gemaakt doormiddel van een aantal warming-up oefeningen. Omdat het in de hal best benauwd was, was iedereen snel warm en konden we binnen no-time beginnen aan de eerste oefeningen.

Wat basis slagen zoals de lob, drop, clear en het racket vaardigheid werden onder handen genomen. Duidelijke uitleg waarbij Nick en Jordy exact vertelde hoe je een slag moet slaan en hoe je hierbij je grip vasthoudt. Natuurlijk mochten de spelers dit allemaal zelf ervaren en gingen beide mannen rondlopen om hier en daar wat aanwijzingen te geven.

Badminton clinic BC StaphorstNa een uur lang intensief bezig te zijn geweest hebben Nick en Jordy een aantal ´multifeeding´ oefeningen laten zien die zij zelf veel doen. Deze bestonden uit een aantal snelheid vormen, vastheid slagen en jump smashes. Uiteraard kregen de spelers ook hier de gelegenheid om deze oefeningen zelf te ervaren.

Als afsluiting hebben Nick en Jordy een demonstratie wedstrijd tegen elkaar gespeeld, met officiële lijn en scheidsrechters. Deze bestonden uiteraard uit spelers van de badmintonclub Staphorst.

Nick en Jordy willen iedereen bedanken en hopen in de nabije toekomst weer een leuke badminton clinic voor de vereniging te mogen verzorgen.

Tot ziens!

Meppeler Meppers krijgen clinic van Nick en Jordy

Groeps foto badminton clinic Meppeler Meppers Donderdag 22 september Mochten Nick en Jordy afreizen naar het hoge Noorden. In het plaatsje Meppel werd om 19:00 uur een heuse clinic gegeven aan badminton vereniging Meppeler Meppers. Om 18:45 uur werden beide heren keurig opgewacht met een kopje koffie, om zo nog even kort en bondig het programma door te nemen. Om 19:00 uur ging het dan echt beginnen. Er werd een korte introductie gegeven van beide heren. Hier werd verteld waar Nick en Jordy zich op dit moment mee bezig houden. ´Over 4 jaar wil ik erbij zijn in Tokyo opperde Nick´ hij traint doordeweeks 3 uur per dag en dat i.c.m. zijn studie HBO commerciële economie maakt het dat deze topsporter een druk bestaan heeft.

Foto badminton clinic Meppeler Meppers Jordy HilbinkJordy is international af en houdt zich voornamelijk bezig met het verzorgen van badminton trainingen. Dit doet hij zo´n 20-25 uur in de week en is daarna druk bezig om zijn eigen bedrijf in personal training op te zetten. ´Het is hard werken, veel uren maken maar ik doe wat ik leuk vind´ zei Hilbink.

Het eerste uur werd de jeugd onder handen genomen alvorens er een ware demonstratie wedstrijd gespeeld werd, onder het toeziend oog van een honderdtal geïnteresseerde badminton liefhebbers. Er was genoeg ruimte voor een dolletje en er werd tussendoor flink wat gelachen. Na zo´n 75 minuten was de tijd alweer Foto badminton clinic Meppeler Meppers Nick Fransmanom voor de jeugd en mochten de senioren nog even proeven van het niveau van Nick en Jordy. Op het eind was er nog ruimte om een dubbel te spelen tegen beide spelers. Dit lieten de clubkampioenen van afgelopen jaar natuurlijk niet aan hun neus voorbij gaan.

En zo snel als de tijd kan gaan zaten de twee uur er alweer op en werd er op een leuke wijze afscheid genomen van beide spelers.

Nick en Jordy willen alle spelers en badminton liefhebbers bedanken die deze clinic tot een succes hebben gemaakt!

Tot een volgende keer.

Badminton clinic voor BC The Backhands

Badminton clinic Jordy en Nick introAfgelopen dinsdag 6 september net na de zomer vakantie reisde Nick Fransman en Jordy Hilbink af naar het Flevolandse Ermelo. Badminton club The Backhands had deze datum al een aantal maanden geleden vastgezet voor een clinic van de twee spelers.

badminton clinic Jordy en Nick warming upDe clinic begon om 20:00 uur, net voordat het Nederlands elftal tegen Zweden moest aantreden voor hun kwalificatie wedstrijd voor het WK. Gelukkig hield deze voetbalwedstrijd de enthousiaste badminton liefhebbers er niet van om niet op te komen dagen. In tegendeel, er kwamen maar liefst 100-150 mensen op de clinic af.

badminton clinic Jordy en Nick warming up reactievermogenNa een korte introductie van de mannen werd al snel duidelijk dat er gewerkt moest gaan worden. De rackets konden aan de kant en een gezamenlijke warming up werd gegeven o.l.v. Jordy. Op een speelse wijze werd het reactievermogen van de deelnemers meerdere malen getest.

Vervolgens werden er verschillende oefeningen gedemonstreerd door de jongens, waarbij alle slagen en focuspunten behandeld werden. ´Het blijft leuk om te zien hoe mensen reageren als ze kennismaken met badminton op hoog niveau´ Zei Hilbink.

Badminton clinic Jordy en Nick demowedstrijd met deelnemersNa ongeveer 45 minuten waren alle oefeningen behandeld en werden er banken neergezet rondom het ´centercourt´. De deelnemers hadden nu de mogelijkheid om onder het genot van wat drinken, te kijken hoe beide spelers zelf elke dag trainen. Hierbij werden oefeningen gedemonstreerd die de meeste deelnemers nog niet eerder hadden gezien.

Badminton clinic Jordy en Nick afsluitingOp het eind werd er uiteraard nog een demonstratie wedstrijd gegeven wat resulteerde in het nodige  duik en vliegwerk van beide mannen. Het publiek werd erbij betrokken, de sfeer was uitstekend en er werd na de hand nog veel nagepraat over deze succesvolle clinic.

Wilt u ook een clinic voor uw vereniging of bedrijf. Dat kan! Stuur een mail naar hilbinksportstraining@gmail.com en u ontvangt z.s.m. een offerte met de mogelijkheden.

! Exclusief ! badminton privé trainingen

Beste badminton vrienden,

Het reguliere badminton seizoen loopt bij de meeste verenigingen ten einde en dat betekent dat het aantal trainingen minder zal worden. Ben jij niet het type dat stil kan blijven zitten de komende maanden en wil jij je badminton level naar een hoger niveau brengen? Dan is dit het juiste moment!

Vanaf heden ga ik privé trainingen verzorgen. Een privé sessie kan bestaan uit: technisch, tactisch of fysieke training: dit kan vooraf besproken worden.

De trainingen zullen plaatsvinden in Alphen aan den Rijn in Jawi Sportcentrum. De kosten voor een privé sessie bedragen € 25,- plus eenmalig de kosten van de baanhuur, dit is een zeer aantrekkelijke prijs per maand, waarbij je onbeperkt gebruik kunt maken van de badminton banen. Het is mogelijk om met z´n tweeën een sessie te boeken, je betaalt dan beide de helft. Daarnaast kunnen zich maximaal twee spelers per sessie zich aanmelden omdat ik de kwaliteit wil waarborgen.

Door de ervaringen die ik zelf meegemaakt heb en nog steeds meemaak als speler, maar ook als coach in zowel binnen als buitenland ben ik ervan overtuigd dat ik met de nodige kennis en passie voor de sport een ieder naar een hoger niveau kan brengen.

De privé trainingen zijn geschikt voor iedereen. Het enige wat ik altijd vraag van mijn spelers is dat ze zich voor de volle 100% inzetten.

Dus wil jij net zo´n privé training beleven als Chloe Li, Melvin Sung of Rens Lagrouw hierboven? mail dan naar hilbinksportstraining@gmail.com

15% korting op uw badminton clinic!

kortingBoek nu uw badminton clinic voor uw vereniging, school of bedrijf in de maanden juni, juli en augustus en krijg 15% korting. Aanbieding geldt tot 1 september.

 

 

Wat kan je verwachten tijdens een clinic:

Warming-up & Cooling down

Badminton vaardigheden

Demonstratie wedstrijd: Jordy – Nick

Vragen ronde

Dit is slechts een globaal programma, alles kan op maat gemaakt worden.

Clinic Raamsdonksveer

Zaterdag 28 november om 09:30 uur stonden alle fanatieke spelers van badminton verenging Raamsdonksveer al klaar in de startblokken. Nick Fransman en Jordy Hilbink begonnen met een gezamenlijke warming die op een 12309757_730580760412111_7669556712186412503_ospeelse wijze werd gebracht met een aantal leuke spelvormen. Na 15 minuten warming up zijn de heren aan de slag gegaan met de spelers om alle slagen te demonstreren en uit te voeren. Het voordoen van de verschillende slagen leverde een aantal opmerkelijke gezichten op bij sommige spelers dit omdat ze waarschijnlijk niet vaak twee toppers een oefening zo hebben zien voordoen. Na ruim 45 minuten werden er banken rond de midden baan Jordy clinic mashneergezet en konden de spelers onder het genot van een hapje en drankje genieten van de oefeningen die de twee toppers in hun dagelijkse training doen. Snel voetenwerk en harde slagen waren er nodig van Nick Fransman om de gehele zaal muis stil te krijgen. Na het slagen arsenaal wat Nick heeft gedemonstreerd, werd er op speelse wijze een demonstratie wedstrijd gegeven. Hierbij werden lijn en scheidsrechters toegewezen vanuit het publiek. Beide spelers hadden een fanbase die na elk punt lieten blijken waarom ze voor hun desbetreffende favoriet waren. Na drie spannende sets tot 11 punten was 12304487_730580743745446_3495237856155833683_oJordy Hilbink die als winnaar van de baan stapte. Het einde van de clinic was in zicht. Nog een bedank woordje van beide heren en een mooie foto op het einde maakte deze clinic compleet. BV Mash uit Raamsdonksveer, hartelijk bedankt. Wij hebben genoten van jullie enthousiasme.

Tot een volgende keer.

BADMINTON CLINICS ZIJN WEER TE BOEKEN!

Sport Management Hilbink organiseert weer badminton clinics voor uw vereniging!

Dit kan in het kader zijn van een jubileum, een ledenwerf actie of een andere speciale gelegenheid.
Wat deze clinic speciaal maakt is dat deze wordt gegeven door twee ambitieuze spelers uit de top vijf van Nederland: Jordy Hilbink & Nick Fransman. Zij gaan u laten zien dat badminton meer is dan alleen maar een camping sport. Het nodige duik en vliegwerk zorgt ervoor dat deze spectaculaire clinic een hoog entertainment gehalte heeft voor iedereen!

Vanaf 1 Mei 2015 kunt u dus weer een badminton clinic boeken bij ons. Hoe doet u dat? heel simpel. U stuurt een email naar sportmanagementhilbink@gmail.com en u krijgt gelijk alle informatie toegestuurd die u nodig heeft.

Wij hopen u van dienst te mogen zijn in de toekomst.